Silkespapperexperiment

Gruppen skall tillsammans göra en ateljé. Dela ut stora papper till alla i gruppen. Ge dem sedan tillgång till silkespapper och tapetklister. Uppmuntra dem till att experimentera med materialet, skapa kontraster med olika färger, former och lager. De skall inte jobba utifrån något färdigbestämt motiv utan skall låta det bara växa fram på pappret.

När de har fått gott om tid till att göra detta så är det dags för nästa steg. Först hänger ni upp alla bilderna på olika ställen i rummet. Sedan delar du in gruppen så att de blir två och två. De skall nu gå på vernisage (de kan välja att vara vilka de vill) och du är vernisagevärden som välkomnar alla. Sedan skall deltagarna gå runt i paren och kolla och reflektera över de olika konstverken och interagera med de andra.
Exempel på användningsområden

Detta kan vara en bra inledning till prestationslöst skapande som andra ändå får ta del av. Silkespapper är ett material som är svårt att forma exakt som man vill och är lätt att göra abstrakta bilder av om man bara experimenterar planlöst med materialet. Det är ju också viktigt att du som ledare ser till att prestationskraven hålls nere och att vernisagen inte blir kritisk.

Lämna en kommentar