En penna ett papper

Den här övningen är svår att förklara med enbart ord men här görs ett försök.

Man sitter i ring och en person har en penna och ett papper.

Personen skickar pennan åt sin vänstra person och säger ”Varsegod”. Mottagaren frågar: ”Vad är det?” och får svaret ”En penna”. ”Tack!”.

Mottagaren skickar nu pennan vidare till sin vänstra person och säger ”Varsegod”. Mottagaren frågar: ”Vad är det?”. Men den som skickade över pennan har nu glömt vad det är för någonting och måste fråga hela vägen tillbaka till den som ursprungligen hade pennan, vad det är för någonting. Denna person säger ”en penna” till sin vänstra person som i sin tur säger ”en penna” till sin vänstra person, o.s.v. Så fortsätter gången runt cirkeln.

Åt andra hållet skickas samtidigt ”ett papper” på precis samma sätt: ”Varsegod”, ”Vad är det?”, ”Ett papper”, ”Tack!”, ”Varsegod”, ”Vad är det?”, ”Vad är det?”, ”Ett papper”, ”Ett papper”, ”Tack!”, o.s.v.

Det här låter ganska enkelt till en början, men till sluts så möts pennan och pappret någonstans i andra sidan av cirkeln.

Det blir svårt när personen i andra änden av cirkeln får en penna från ett håll och och ett papper från det andra hållet. Sedan blir det ännu svårare…

Målet är att försöka skicka pennan och pappret runt hela cirkel åt båda hållen.

Lämna en kommentar