Ska vi

Två och två. Den första personen nämner olika platser som man ska resa till. T.ex. "ska vi åka till Finland?" Den andre personen bejakar detta och lägger till någonting som hänger ihop med platsen. T.ex. "ja, och ska vi basta?" Eller "ska vi åka till Stockholm?" "ja, och ska vi shoppa kläder?".

Prova sedan att kör en kedja av idéer som man gör på resan som var och en hänger i hop med den tidigare idén, t.ex: "ska vi åka till Finland" "ja, och ska vi basta?" "ja, och ska vi bada i en isvak" "ja, och ska vi tävla om vem som kan vara i isvaken längst" "ja, och ska vi köra hjärt och lungräddning på den som kunde vara i isvaken längst" "ja, och ska vi… " o.s.v. Ibland kan det vara svårt att komma på en logisk fortsättning, vilket gör att den kan bli bisarr, men det gör ingenting. det får bli som det blir, det viktiga är att idéerna hänger ihop och att det blir en följd av händelser. En berättelse.

Det viktiga är att hålla farten och energin. Så börja med att svara direkt "ja, och…" redan innan du vet vad du ska säga, och fyll sedan i med det första som dyker upp i ditt huvud som hänger ihop med den förra idén. Fundera inte i övrigt på vad som är ett bra eller dåligt svar. Bara se vad som dyker upp i huvudet först. Betraka din medspelare som om den är ett geni som kommer med jättebra, jättekloka genomtänkta idéer (oavsett vad personen säger).

Det viktiga är alltså inte att bry sig om att säga de rätta sakerna (säg det första du kommer på). Det viktiga är istället att vara bra att samarbeta med. Att du bejakar den andres idéer, säger "ja, och…".

Det viktiga är inte heller huruvida de idéer som sägs är bra, eller hur bra de är, det viktiga är att vi ”’betraktar”’ alla initiativ som ges, alla idéer som ges, som lika bra.

Alternativ

Dela upp deltagarna i par om två. Person A säger exempelvis "Ska vi dansa som ormar?", B utropar "Jaaa!". Och båda sätter igång och dansar en kort stund. B säger "Ska vi leta efter en skatt?", A utropar "Jaaa!" och båda letar efter en skatt. Osv.

Variant

Lägg ihop paren till större grupper. Tillslut är alla deltagare i en grupp.

Lämna en kommentar