Stolen där det händer

Två eller tre personer improviserar början på en berättelse som i detta fall innebär att man bygger upp en plattform där det framgår, vilka man är, var man är, i vilken situation men befinner sig och vad som är normalt liv. Plattformen kan utgöra ungefär 1/5 till 1/3 av hela berättelsen.

När någon av skådespelarna känner att det är ett lägligt tillfälle så ska denna ställa sig på stolen och peka med inlevelse på någon av de andra. Därefter ska karaktären på stolen leverera en replik till den andra personen. Repliken ska innebära början på det som den improviserade historien ska handla om, repliken ska alltså skapa någon form av dramatik, en konflikt eller någon form av motsättningar dem emellan.

Genom att ställa sig på stolen ska nu den personen ta sitt ansvar för att bli föreställningens huvudperson. Den person kring vilken berättelsen kretsar, berättelsen hjälte skulle man även kunna säga. Den andre personen ska bli huvudpersonens antagonist.

Improvisera föreställningen till sitt slut. Gör den inte allt för lång, gör istället flera föreställningar, kanske 3-6 minuter långa.

Lämna en kommentar