Inte nog med det

I den här övningen så ökar vi riskerna som en karaktär utsätts för i en berättelse. Den förste personen kommer med en karakter/en person/ett namn och en knivig situation som personen är utsatt för.

T.ex: Lena fastnade med foten i stöveln.

De följande personerna ska nu genom påföljande påståenden om situationen öka den risk som Lena är utsatt för.

Man kan antingen öka sannolikheten att något kommer att inträffa eller öka konsekvensen som kan komma att inträffa. Börja varje nytt påstående med "inte nog med det…".

T.ex:

1) Inte nog med det… Foten hade svullnat upp.

2) Inte nog med det… Benet hade domnat av.

3) Inte nog med det… Foten satt verkligen benhårt fast och stöveln gick inte att rubba.

4) Inte nog med det… Det var en grov och skitig arbetarstövel.

5) Inte nog med det… Hon skulle på en fin galamiddag om 20 minuter.

6) Inte nog med det… Hon brukade använda stöveln när hon var ute i gödselstan och skottade skit. Den var alldeles genomskitig.

O.s.v.

Alternativ

I detta alternativ så ger man inte bara ett nytt påstående om situationen, man ger istället en helt ny händelse där risken ökar.

Om t.ex: Lena fastnade med foten i stöveln. (…även här så kan vi t.ex. sedan få:)

1) Inte nog med det… Hon provade att dra loss stöveln men det gick inte. Ju mer hon försökte desto mer svullen blev foten.

2) Inte nog med det… Hennes bror provade att dra loss stöveln men det enda han lyckade åstadkomma var att hennes ben domnade bort.

3) Inte nog med det… hennes dejt ringde och frågade om dom skulle ta en fika direkt, då han var på tillfälligt oplanerat besök i staden.

4) Inte nog med det…

O.s.v.

3)

Lämna en kommentar