Tjänare herre katastrof

Man gör en scen med en tjänare och herre/dam. Herren kallar in tjänaren för att diskutera någonting trivialt, t.ex. att det är dammigt i bokhyllan eller någonting. Var herren inte vet är att det idag har inträffat många olyckor, så när hon säger ”det är något jag vill tala med dig om” så tror du att hon har kommit på dig. Och eftersom din herre är en argsint, sadistisk herre så tänker du att det är bäst att erkänna direkt. Vad tjänaren än erkänner, blir en nyhet för herren (som blir förskräckt och ursinnig). Herren frågar de följdfrågor som är nödvändiga, men sen låter argsintheten tyglas och säger ”ja, men det var inte det jag ville tala med dig om”….

Prova att spela scenen utan intruktioner och utvärdera sedan.

Prova sedan att göra scenen igen. Den här gången ska tjänaren inte i förväg komma på vilken katastrof som har inträffat innan tjänaren beskriver den. Istället ska tjänaren börja med att beskriva handlingen utan att börja med att beskriva ett objekt, t.ex. ”ljusstaken”.

Prova, att gör scenen igen, den här gången måste herren efter varje objekt höjja värdet på objektet, eller göra katastrofen värre, genom att lägga till detaljer till det som personen beskriver. Börja lätt, men bidra till att göra situationen värre objekt för objekt. Den kroppsliga reaktionen ökar.

Fjärde gången vi gör den här scenen ska tjänaren enbart börja med att säga ett objekt. Herren, ska lägga till vad objektet betyder för herren, och sedan fråga: ”Vad har du gjort med det, dem, den?” Tjänaren ska sedan enbart svara med ett verb, t.ex: ”jag krossade den”, ”jag brännde upp den”, ”jag gav den till älgen”, o.s.v.

Avsluta scenen, på lämpligt sätt.

Kan göras antingen inför en grupp, eller två och två.

Går även att göra med lappar. Skriv saker på lappar, tjänaren nämner den saken som står på lappen.

Lämna en kommentar